Kunsten å tieAv og til skal en bare tie stille. La bildene snakke for seg selv. 

Slik som i dag. 

Jeg dro opp i Nordengen for å fotodokumentere det som senere aldri vil være synlig. Vise hvilket arbeid som ligger bak et enkelt loftsvindu. 

For det er ingen av mine illustrasjoner som tilkjennegir hva som faktisk skal til for at dette taket og dette vinduet skal tåle vintre med snø og somre med regn. Tåle den belastningen det er å være en ny tilføyelse i en gammel konstruksjon.

Tenk på disse bildene neste gang du ser et loftsvindu som dette. Forestill deg hvilken kunnskap som skal til for å konstruere det. Vi kaller det erfaring, handlingsbåren kunnskap og tradisjonshåndverk. Men hva er det egentlig?

Er det rart at en før utstyrte bygninger med vindfløyer, treskjæring, eierinitialer og årstall? At det som ettertiden så foraktelig har fordømt som unyttig "kakepynt" og "konditorkunst", like mye var en hyllest til det håndverket ingen så, men som like fullt gjemte seg bak panel og under takstein. At det ikke bare signaliserte begeistring og skjønnhetssans, mens også fortalte om den yrkesstoltheten som hele bygningen var reist med!